ILT recept: Solata v kozarcu

Solate v kozarcih so super! Pripravimo si jih lahko en dan v naprej, priročne so za v službo in če imamo dovolj domišljije, nikoli ne bomo jedli dveh enakih. Njihovo sestavljanje ni nobena višja znanost, a vseeno je dobro imeti v mislih eno pravilo – na dno vedno damo dressing in nato nadaljujemo s težjimi sestavinami, zaključimo pa z najlažjimi, listnatimi. Ne želimo namreč, da nam mehki listki ovenejo še preden gremo od doma, fino pa je, če se konkretnejše sestavine v dressingu dobro marinirajo. Ste že pripravili kozarec?


 • Paketek I Like Tofu Pesto basilico ali Čili

 • mlada čebula
 • 3 žlice kuhanega kus kusa

 • pest mandljev
 • 2 šampinjona
 • rdeča paprika
 • 4 žlice sojinega jogurta

 • nekaj listov sveže solate

 • čili v prahu
 • olivno olje
 • vinski ali balzamični kis

 • sol
 • poper

Kus kus odmerimo in ga skuhamo kot piše na embalaži. Šampinjona očistimo, narežemo na četrtine in popražimo na vročem olivnem olju. Mlado čebulo popražimo z nadrobljenim tofujem. Solatne liste operemo, jih dobro osušimo in narežemo na manjše lističe. Oprano papriko narežemo na manjše koščke. V večjo skodelico damo 4 žlice sojinega jogurta nekaj olivnega olja, velik ščep soli, čili v prahu, olivno olje in par kapljic kisa. Vse skupaj lahko še popopramo. Jogurt z vsemi dodatki dobro premešamo. Poskusimo ga, da ne bi bil premalo začinjen.


Ko imamo vse sestavine pripravljene, začnemo z zlaganjem. Na dno vlijemo jogurtov dressing, nato sestavine zlagamo v naslednjem vrstnem redu: paprika, tofu, kus kus, šampinjoni in sveža solata. Po vrhu potresemo še pest nasekljanih mandljev. Kozarec še zapremo in pripravljen je za na pot. Pred uživanjem si solato lahko stresemo na krožnik ali pa kozarec dobro pretresemo. Pazite le, da bo res zaprt :DKus kus bo dobil odličen poln okus, če ga bomo skuhali v vroči jušni osnovi. Ker surovega zelo težko natančno odmerimo, lahko ostanek porabite še naslednji dan. Ravno tako vas bo v hladilniku kakšen dan počakal tudi jogurtov dressing.

0 komentarjev PRIJAVA
Ni objavljenih komentarjev
Nič ugotovljeno.
Loading

Investicijske novice

Projekt zaključen, uspešno financiran
129% Financirano
38.600 Investirano
31 Investitorjev
Ajdovščina, Slovenia

Participacija pri vrednosti podjetja: Da, po izteku posojilnega obdobja ob doseganju poslovnega načrta
Osnovna obrestna mera: 4.5% (5,5 % za vse pakete v primeru investiranja do 23.6., in ves čas trajanja kampanje za paket “Čili” v vrednosti 5.000,00 €)
Minimalni vložek: EUR 100
Maksimalni vložek: EUR 5,000 (višje vsote so mogoče, kontaktirajte nas preko e-pošte)
Trajanje pogodbe: 6 let
Način investiranja: podrejeno posojilo z nagrado od rasti podjetja


Kakšno je tveganje pri investiranju?

Investiranje v podjetja vedno vključuje riziko in lahko rezultira v popolni izgubi investirane vsote, v primeru, da podjetje finančno propade in/ali ne doseže zastavljenih ciljev. V primeru investiranja vedno vlagajte samo sredstva do take višine, da vam izguba investiranih sredstev ne ogroža finančne stabilnosti. Za vso vsebino objavljeno o projektu na spletni strani Conda je odgovorno podjetje, ki zbira finančna sredstva. Conda kot ponudnik platforme za predstavitev podjetij ne more prevzeti nikakršne odgovornosti za točnost in ažurnost podatkov na strani.

Spodbude za vašo investicijo
100 Investicija
Cvet soli

Za naložbo se vam zahvaljujemo s paketom Cvet soli, sestavljenim iz kupona za 1 I Like Tofu izdelek po vaši izbiri, našo I Like Tofu e-knjižico receptov in I Like Tofu značko.

300 Investicija
Dimljen

Za naložbo se vam zahvaljujemo s paketom Dimljen, sestavljenim iz kupona za 2 I Like Tofu izdelka po vaši izbiri, našo I Like Tofu e-knjižico receptov in I Like Tofu značkama.

500 Investicija
Ingver limona

Paket Ingver limona je sestavljen iz kupona za 4 I Like Tofu izdelke, e-knjižice receptov I Like Tofu, setom značk I Like Tofu in nakupovalne bombažne vrečke.

1.000 Investicija
Mediteran

Paket Mediteran z italijanskim pridihom ponuja vse kar dobite v paketu Ingver limona, poleg tega dobite še posebno I Like Tofu Tamari sojino omako in Plant Power Squad tekaško majico.

2.500 Investicija
Pesto basilico

Paket Pesto Basilico vsebuje vse, kar dobite v paketu Ingver limona, poleg tega pa dobite še posebno I Like Tofu Tamari sojino omako in Plant Power Squad triatlonski dres.

5.000 Investicija
Čili

Paket Čili vsebuje vse kar dobite v paketu Mediteran in 1-letni svetovalni program z Maticem, s personaliziranim planom vadbe in prehrane. Letna obrestna mera je za vse, ki izberejo paket Čili 5,5%, tudi po 23.6.

Informacije o podjetju
2 Zaposleni
2015 Ustanovitev

Tip sodelovanja: Pravica za udeležbo pri dobičku
Predpisana minimalna vrednost: 100€
Vrednost podjetja pred investicijo: 360.000€
Predpisana najvišja vrednost: 5.000€
Naziv podjetja: Avokado d.o.o. (Registrska številka podjetja: SI12833860)

Kontaktne informacije

AVOKADO d.o.o.
Gradišče 26a
5270 Ajdovščina
Slovenija
FB: 6812864000
ID – DDV: SI12833860
T: +386 (0)41 636 239
E: invest@iliketofu.eu
W: www.iliketofu.si

I LIKE TOFU na Facebook-u