PRVA USPEŠNA KAMPANJA MNOŽIČNEGA INVESTIRANJA V SLOVENIJI – BORZA TERJATEV NA CONDA.SI

Pretekli teden je bil dosežen pomemben mejnik v razvoju slovenskega start-up ekosistema. Po tem, ko je v začetku maja v Sloveniji začela delovati prva evropska platforma množičnega investiranja CONDA, je Borza terjatev kot prvo slovensko podjetje na njej uspešno izvedla kampanjo množičnega investiranja. V nekaj več kot enem mesecu je Borza terjatev dosegla zastavljeni prag financiranja in zbrala že preko 52.000 EUR sredstev s strani 62 vlagateljev.


Zaradi uspešne predstavitve je kampanja Borze terjatev na platformi CONDA podaljšana do 31. julija, zainteresirani vlagatelji pa lahko z vložki od 100 EUR dalje še naprej sodelujejo in podprejo podjetje preko spletne strani https://www.conda.si/sl/startup/borza-terjatev/.


CONDA je evropska platforma množičnega investiranja, ki omogoča vsakomur, da postane mikro poslovni angel in z vložkom od 100 EUR do 5.000 EUR podpre perspektivna podjetja, ki iščejo financiranje za razvoj svojega poslovanja. Vlagatelji svoje vložke zagotovijo v obliki dolgoročnega posojila z udeležbo v dobičku in rasti podjetja. Na takšen način so preko platforme CONDA podjetja iz Avstrije, Nemčije, Švice, Slovaške in po novem tudi iz Slovenije zbrala že preko 12 milijonov EUR.


»CONDA z nedavno širitvijo v Slovenijo in Slovaško postaja vodilna evropska platforma za množično investiranje v perspektivna podjetja. Izjemno veseli smo dobrega odziva skupnosti vlagateljev v Sloveniji in Borzi terjatev čestitamo za doseženi uspeh.« Paul Pöltner, generalni direktor in soustanovitelj skupine CONDA.


»Zelo zadovoljni smo, da je Borza terjatev uspešno dosegla prag financiranja na naši platformi. Prepričani smo, da gre za odlično podjetje, ki trgu ponuja pravo rešitev – malim in srednje velikim podjetjem zagotavlja takojšnje poplačilo odprtih terjatev do dolžnikov, ki imajo daljše plačilne roke. Mala in srednja podjetja so hrbtenica slovenskega gospodarstva in tudi CONDA jim omogoča, da se uspešno financirajo z investicijami domačih in tujih množičnih vlagateljev.« Vlado Milošević, direktor in soustanovitelj CONDA Crowdinvesting Slovenija.


Borza terjatev (www.borzaterjatev.si) je slovensko start-up podjetje, ki je razvilo edinstven sistem večstranskega trgovanja s terjatvami – prvi organiziran trg s poslovnimi terjatvami v Sloveniji. Podjetjem omogoča enostaven dostop do likvidnosti s prodajo njihovih poslovnih terjatev finančnim vlagateljem preko varne spletne trgovalne platforme. Borza terjatev je v Sloveniji začela poslovati novembra 2015, do danes pa se je na njej registriralo že preko 200 domačih podjetij in prodalo za več kot 3,6 milijonov EUR terjatev. Podjetje v prihodnosti načrtuje širitev poslovanja tudi na druge evropske trge.


»Borza terjatev in CONDA delita enako poslovno vizijo – predani smo izboljševanju poslovnega okolja za mala in srednje velika podjetja. Sredstva, ki smo jih zbrali s pomočjo CONDE, bodo namenjena razvoju in pospešitvi trženja Borze terjatev v Sloveniji ter rasti našega poslovanja. Iskreno se zahvaljujemo vsem vlagateljem, ki so nam s svojim vložkom izkazali zaupanje.« Marko Rant, direktor in soustanovitelj Borze terjatev.


»Uspešno izvedena kampanja na CONDI bo pomembno prispevala k razvoju organiziranega trga s poslovnimi terjatvami v Sloveniji. Podjetja lahko preko Borze terjatev svoje terjatve prodajo selektivno in pod pogoji, ki jih določijo sama. Organiziran trg zanje predstavlja najboljše jamstvo za uspešno prodajo, saj jih neposredno povezuje s finančnimi vlagatelji, ki iščejo nove naložbene priložnosti.« Tomi Šefman, prokurist in soustanovitelj Borze terjatev.

0 komentarjev PRIJAVA
Ni objavljenih komentarjev
Nič ugotovljeno.
Loading

Investicijske novice

Projekt zaključen, uspešno financiran
140% Financirano
69.800 Investirano
76 Investitorjev
Ljubljana, Slovenija

Kakšna tveganja imam kot investitor?
Katere pravice do odstopa od pogodbe imam kot investitor?


Udeležba pri dobičku od rasti podjetja: DA, po zapadlosti pogodbe
Osnovna obrestna mera: 4,5 %
Minimalni znesek investicije: EUR 100
Maksimalni znesek investicije: EUR 5.000
Trajanje pogodbenega razmerja: 5 leta
Oblika sodelovanja: Podrejeno posojilo

Spodbude za vašo investicijo
100 Investicija
Podpornik paket

500 Investicija
Bronasti paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu.

1.000 Investicija
Srebrni paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu in možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju "Terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje".

2.500 Investicija
Zlati paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu in možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju "Terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje" za 2 osebi.

5.000 Investicija
Platinasti paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu, možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje in brezplačna uporaba storitev Borze terjatev za obdobje enega leta.

Informacije o podjetju
3 Zaposleni
2011 Ustanovitev

Tip sodelovanja: Podrejeno posojilo
Predpisana minimalna vrednost: 100€
Predpisana najvišja vrednost: 5.000€
Naziv podjetja: BORZA TERJATEV d.o.o. (Registrska številka podjetja: 6016146000)

Kontaktne informacije

BORZA TERJATEV, d.o.o.
Likozarjeva ulica 3
SI-1000 Ljubljana

+386 51 244 700
info@borzaterjatev.si
www.borzaterjatev.si

Facebook
LinkedIn
Twitter