Tofujevi grižljajčki

Topli in daljši dnevi kar kličejo po druženjih s prijatelji. Včasih se zabavni klepeti zavlečejo dolgo v noč tudi med tednom, pa kaj potem. Poletje je zato, da se imamo lepo. Ko boste naslednjič prijatelje povabili k sebi, jim poleg hladnega kozarca vina ponudite še kak fin prigrizek. Mogoče ravno te, začinjene tofujeve grižljajčke.


  • 3 paketki I Like Tofu Cvet soli
  • 2 žlički česna v prahu
  • 2 žlički sladke paprike
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 2 žlici sojine omake I Like Tofu Tamari
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Tofu enakomerno narežemo na manjše kocke in ga razdelimo v tri posode. Pripravili bomo namreč grižljajčke s tremi različnimi okusi. Najprej pripravimo marinado iz sojine omake in balzamičnega kisa.


V skodelici zmešamo sojino omako in balzamični kis. Z vilico vse skupaj dobro razžvrkljamo. Marinado polijemo čez tofu. Najbolje je, da tofu v marinadi stoji vsaj nekaj ur. Če nimamo te možnosti in se nam mudi, pa ga pustimo marinirati vsaj 30 min. Ta čas bomo pripravili ostale grižljajčke.


Drugi skledici s tofujem primešamo česen v prahu in pol žličke soli. Vse skupaj lahko tudi popopramo. Tofu z začimbami dobro premešamo. Tretji skledici pa tofuju dodamo sladko papriko. Dobro premešamo in postavimo na stran. 


V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo dodamo tofu. Najprej popečemo tofu s suhim česnom. Tofu večkrat obrnemo, da je popečen z vseh strani in dobi hrustljavo skorjico. Ko je tofu s česnom nared, enako ponovimo še s tofujem z rdečo papriko in tistim, ki smo ga marinirali. Pazimo le, da s ponve obrišemo ostanke sladke paprike, saj ne želimo, da bi se je tofu z balzamičnim kisom navzel. 


Grižljajčke postrežemo še tople.

0 komentarjev PRIJAVA
Ni objavljenih komentarjev
Nič ugotovljeno.
Loading