Tortilja s tofujem in avokadom

Ste že kdaj poskusili skombinirati avokado in ingver? Tudi mi smo sprva debelo pogledali, ko je ta ideja prekrižala naše misli. A nad okusi smo bili na koncu zelo navdušeni. Oba smo zavili v okusno domačo tortiljo in zraven narezali še nekaj hrustljave zelenjave. Svežina in topla pikantnost, ki jo boste začitili v ustih, vam bo zagotovo všeč. Če ingverja ne marate, pa ta okus tofuja pogumno zamenjajte s čilijevim.

SESTAVINE


TORTILJE:


 • 600 gramov bele moke

 • 100 gramov koruzne moke

 • 1,5 decilitra sončničnega olja

 • 1 deciliter mlačne vode

 • 10 gramov pecilnega praška

 • sol

NADEV:


 • Paketek I Like Tofu Ingver in limona

 • zrel avokado
 • kumara
 • češnjevi paradižnik

 • listki zelene solate

 • paprika
 • olivno olje
 • sol
 • solni cvet
 • sok pol limone

V mešalec stresemo belo in koruzno moko, pecilni prašek in tri žličke soli. Malenkost premešamo ter postopoma dodajamo vodo in olje. Testo za tortilje mora biti voljno in hkrati dovolj kompaktno, da se drži skupaj. Ko se nam zdi tapravo, mešalec ustavimo. Odščipnemo en košček testa in ga poskusimo razvaljati. Tako bomo najlažje ugotovili, če bomo lahko iz njega dobili lepe tortilije. Če se preveč packa, dodamo še nekaj moke. Če pa je preveč zbito, lahko dodamo nekaj mlačne vode ali olja. Pazimo le, da testo ne bo premastno.


Iz njega nato oblikujemo manjše kupčke. Razvaljamo jih na milimeter tanke tortilije in z obeh strani popečemo na vroči ponvi, ki je ni potrebno namastiti. Polagamo jih na krožnik. Tam se bodo malenkost ohladile in tako bomo iz njih lažje naredili zvitke. Tofu vzamemo iz embalaže in ga razrežemo na tanke trikotnike. V ponvi, v kateri smo prej pekli tortilje, segrejemo nekaj olivnega olja in jih hrustljavo zapečemo z obeh strani. Ko dobijo lepo rjavo barvo, jih preložimo na krožnik in posolimo s solnim cvetom ter postavimo na stran.


Avokado prerežemo na pol in njegovo meso postrgamo v mikser. Dodamo sol, olivno olje in limonin sok ter zmiksamo do gladkega. Zelenjavo operemo in narežemo na poljubne oblike. Postavimo jo na krožnik in si naredimo prostor za polnjenje tortilji. Posamezno tortiljo najprej premažemo z avokadovo kremo, nanjo položimo svežo zelenjavo in nazadnje še hrustljave tofujeve trikotnike. Zvijemo jo v rolico. Tako ponovimo z vsemi tortilijami, ki smo jih napekli.


Če nam ostane kaj testa, ga lahko shranimo v zmrzovalniku do naslednjič. Svetujemo vam, da ga že prej oblikujete v enake kroglice, saj se bo tako prej odtalilo, hkrati pa ga boste lahko odmrzovali postopoma in ne vsega naenkrat.

0 komentarjev PRIJAVA
Ni objavljenih komentarjev
Nič ugotovljeno.
Loading

Investicijske novice

Projekt zaključen, uspešno financiran
129% Financirano
38.600 Investirano
31 Investitorjev
Ajdovščina, Slovenia

Participacija pri vrednosti podjetja: Da, po izteku posojilnega obdobja ob doseganju poslovnega načrta
Osnovna obrestna mera: 4.5% (5,5 % za vse pakete v primeru investiranja do 23.6., in ves čas trajanja kampanje za paket “Čili” v vrednosti 5.000,00 €)
Minimalni vložek: EUR 100
Maksimalni vložek: EUR 5,000 (višje vsote so mogoče, kontaktirajte nas preko e-pošte)
Trajanje pogodbe: 6 let
Način investiranja: podrejeno posojilo z nagrado od rasti podjetja


Kakšno je tveganje pri investiranju?

Investiranje v podjetja vedno vključuje riziko in lahko rezultira v popolni izgubi investirane vsote, v primeru, da podjetje finančno propade in/ali ne doseže zastavljenih ciljev. V primeru investiranja vedno vlagajte samo sredstva do take višine, da vam izguba investiranih sredstev ne ogroža finančne stabilnosti. Za vso vsebino objavljeno o projektu na spletni strani Conda je odgovorno podjetje, ki zbira finančna sredstva. Conda kot ponudnik platforme za predstavitev podjetij ne more prevzeti nikakršne odgovornosti za točnost in ažurnost podatkov na strani.

Spodbude za vašo investicijo
100 Investicija
Cvet soli

Za naložbo se vam zahvaljujemo s paketom Cvet soli, sestavljenim iz kupona za 1 I Like Tofu izdelek po vaši izbiri, našo I Like Tofu e-knjižico receptov in I Like Tofu značko.

300 Investicija
Dimljen

Za naložbo se vam zahvaljujemo s paketom Dimljen, sestavljenim iz kupona za 2 I Like Tofu izdelka po vaši izbiri, našo I Like Tofu e-knjižico receptov in I Like Tofu značkama.

500 Investicija
Ingver limona

Paket Ingver limona je sestavljen iz kupona za 4 I Like Tofu izdelke, e-knjižice receptov I Like Tofu, setom značk I Like Tofu in nakupovalne bombažne vrečke.

1.000 Investicija
Mediteran

Paket Mediteran z italijanskim pridihom ponuja vse kar dobite v paketu Ingver limona, poleg tega dobite še posebno I Like Tofu Tamari sojino omako in Plant Power Squad tekaško majico.

2.500 Investicija
Pesto basilico

Paket Pesto Basilico vsebuje vse, kar dobite v paketu Ingver limona, poleg tega pa dobite še posebno I Like Tofu Tamari sojino omako in Plant Power Squad triatlonski dres.

5.000 Investicija
Čili

Paket Čili vsebuje vse kar dobite v paketu Mediteran in 1-letni svetovalni program z Maticem, s personaliziranim planom vadbe in prehrane. Letna obrestna mera je za vse, ki izberejo paket Čili 5,5%, tudi po 23.6.

Informacije o podjetju
2 Zaposleni
2015 Ustanovitev

Tip sodelovanja: Pravica za udeležbo pri dobičku
Predpisana minimalna vrednost: 100€
Vrednost podjetja pred investicijo: 360.000€
Predpisana najvišja vrednost: 5.000€
Naziv podjetja: Avokado d.o.o. (Registrska številka podjetja: SI12833860)

Kontaktne informacije

AVOKADO d.o.o.
Gradišče 26a
5270 Ajdovščina
Slovenija
FB: 6812864000
ID – DDV: SI12833860
T: +386 (0)41 636 239
E: invest@iliketofu.eu
W: www.iliketofu.si

I LIKE TOFU na Facebook-u