“V Borzi terjatev smo predani izboljševanju poslovnega okolja za mala in srednje velika podjetja. S svojim delom spreminjamo delovanje faktoringa in dvigujemo transparentnost ter likvidnost trga poslovnih terjatev.”

Crowdinvesting Marko Rant Borza Terjatev

KAJ JE BORZA TERJATEV?

Borza Terjatev je popolnoma avtomatizirana B2B platforma za trgovanje z odprtimi terjatvami, ki pomaga malim in srednjim podjetjem (MSP) pri izzivih z likvidnostjo zaradi dolgih plačilnih rokov njihovih strank, obenem pa ponuja inovativne priložnosti za investitorje ter velika podjetja in poslovne skupine.

MSP so pogosto soočena z izzivom likvidnosti zaradi plačilnih rokov njihovih strank, ki njihove terjatve plačujejo v 30 -120 dneh. Borza Terjatev ponuja avkcijski sistem v obliki spletne platforme, ki na varen in avtomatiziran način omogoča MSP, da prodajo svoje odprte terjatve po najvišji tržni vrednosti. Borza Terjatev poskrbi za vse postopke preverjanja, poravnav in administracije, sredstva pa so v roku 24-ih ur po prodani terjatvi prenešena na račun MSP. Ker smo uspeli proces maksimalno avtomatizirati brez nižanja kakovosti storitve, računamo našim strankam le minimalne stroške za upravljanje s terjatvami.

Istočasno pa Borza Terjatev ponuja tudi preprosto rešitev za večje poslovne sisteme in skupine, da optimizirajo lastne odprte terjatve do svjoih dobaviteljev in partnerjev. Zavoljo finančnega modela faktoringa z odprtimi in preverjenimi terjatvami in strankami, predstavlja Borza Terjatev tudi varno naložbo za vse, ki želijo investirati v odkupovanje terjatev po najbolj tržno sprejemljivih cenah.

Trg faktoringa predstavlja v EU v povprečju nekaj več kot 9% BDP, v Sloveniji trenutno faktoring dosega približno 3% BDP kar je pokazatelj potenciala rasti trga faktoringa.

Zgodovina podjetja

Poslovno idejo o vzpostavitvi organiziranega trga s poslovnimi terjatvami – borze terjatev – sta leta 2011 začela razvijati podjetnika Marko Rant in Tomi Šefman. Po razvoju pilotne trgovalne platforme in testiranju storitve pri potencialnih strankah sta konec leta 2014 s svojo poslovno idejo prepričala zasebna vlagatelja Petra Ribariča in Janeza Klobčarja, ki sta družbi zagotovila semenski kapitalski vložek v skupni višini 150.000 EUR. Leto 2015 smo na Borzi terjatev porabili za intenzivno delo in razvoj tržne verzije trgovalne platforme, ki smo jo v Sloveniji lansirali v sredini novembra 2015.

Do maja 2016 se je na Borzi terjatev registriralo že preko 190 podjetij – članov borze, skupni promet s terjatvami pa je dosegel 3,25 milijona EUR.

Ekipa

Marko Rant
Direktor in soustanovitelj
Biografija
Marko je prvotni pobudnik ideje za razvoj organiziranega trga za trgovanje s terjatvami. V svoji poslovni karieri si je v zadnjih desetih letih nabral obsežne izkušnje iz področij poslovnih financ, finančnega prestrukturiranja podjetij in razvoja nepremičninskih projektov. Pri svojem delu se je redno srečeval in uporabljal storitve faktoringa. Pred Borzo terjatev je kot direktor uspešno vodil prestrukturiranje družbe Tridana (nepremičninski projekt Situla v Ljubljani). Marko je zaključil podiplomski študij iz nepremičnin na poslovni šoli Henley Business School v Angliji.
Tomi Šefman
Prokurist in soustanovitelj
Biografija
Tomi je skupaj z Markom leta 2011 ustanovil Borzo terjatev in ključno prispeval k razvoju pilotne BT trgovalne platforme in zgodnjega trgovanja na njej. V preteklosti je deloval kot direktor slovenske podružnice DSB Bank in vodja poslovnega svetovanja pri Deloitte Slovenija, prav tako pa je opravljal tudi številne druge vodstvene in svetovalne funkcije v okviru drugih podjetij. Tomi je zaključil MBA študij na poslovni šoli INSEAD v Franciji, kot mentor in predavatelj poslovnih financ pa sodeluje tudi pri združenju CEED Slovenija.
Gašper Rant
IT razvoj
Biografija
Gašper je v okviru Borze terjatev zadolžen za informacijsko tehnologijo, razvoj BT trgovalne platforme, zagotavljanje varnosti delovanja in vzdrževanje sistema. Ima obsežne izkušnje z razvojem in optimizacijo spletnih aplikacij, delom z orodji php, xhtml, css in javascrip ter upravljanjem z bazami podatkov. V preteklosti je kot programer in razvijalec aplikacij sodeloval s podjetji Optiweb, Uspeh, Boomerank in Avant. Gašper trenutno zaključuje študij poslovne informatike na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.
Mateja Šefman
Trženje in podpora strankam
Biografija
Mateja je pri Borzi terjatev odgovorna za trženje in podporo uporabnikom ter za oblikovanje storitve in spletne aplikacije BT trgovalne platforme. Mateja ima večletne izkušnje s trženjem, poslovno komunikacijo in podporo uporabnikom, prav tako pa tudi z razvojem in oblikovanjem spletnih projektov. V preteklosti je delovala kot vodja trženja stanovanjsko-poslovnega kompleksa Situla, kot direktorica projektov pri spletni agenciji HAL Interactive in kot vodja trženja in podpore uporabnikom pri slovenski podružnici DSB Bank. Mateja je zaključila dodiplomski študij iz prevajalstva na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.
Peter Ribarič
Poslovni angel
Biografija
Peter je zasebni investitor s širokim znanjem in izkušnjami iz področij ustanavljanja podjetij, semenskega financiranja in korporativnega upravljanja. Kot vlagatelj in podjetnik je financiral in soustanovil podjetji HRM d.o.o. (HR storitve) in SOLVIS d.o.o. (izterjava terjatev) ter svetoval številnim drugim mladim podjetjem v fazi njihovega prodora na trg in širitve.

V letu 2014 je Peter Ribarič kot zasebni vlagatelj v Borzo terjatev vložil 35.000 EUR semenskega kapitala. Peter je tudi izvršni direktor sklada semenskega kapitala Silicon Gardens Fund in je do nedavnega upravljal sklad Poteza Innovation and Growth Fund (venture capital).
Janez Klobčar
Poslovni angel
Biografija
Janez je svojo poslovno kariero zgradil v bančništvu in finančnih storitvah, pri čemer je deloval na vodilnih položajih v slovenski podružnici Societe General, borznoposredniški hiši Publikum, Novi Banki in Moldova Agroind Bank. Leta 2004 je Janez odigral ključno vlogo pri ustanovitvi prvega sklada zasebnega kapitala v JV Evropi, Poteza Adriatic Fund, in je kasneje tudi deloval kot njegov glavni upravljalec.

Od leta 2008 je Janez Klobčar aktiven kot zasebni investitor. Leta 2014 je skupaj s Petrom Ribaričem podprl razvoj Borze terjatev in podjetju zagotovil vložek 115.000 EUR semenskega kapitala.

Investicijske novice

Projekt zaključen, uspešno financiran
140% Financirano
69.800 Investirano
76 Investitorjev
Ljubljana, Slovenija

Kakšna tveganja imam kot investitor?
Katere pravice do odstopa od pogodbe imam kot investitor?


Udeležba pri dobičku od rasti podjetja: DA, po zapadlosti pogodbe
Osnovna obrestna mera: 4,5 %
Minimalni znesek investicije: EUR 100
Maksimalni znesek investicije: EUR 5.000
Trajanje pogodbenega razmerja: 5 leta
Oblika sodelovanja: Podrejeno posojilo

Spodbude za vašo investicijo
100 Investicija
Podpornik paket

500 Investicija
Bronasti paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu.

1.000 Investicija
Srebrni paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu in možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju "Terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje".

2.500 Investicija
Zlati paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu in možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju "Terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje" za 2 osebi.

5.000 Investicija
Platinasti paket

Osebni certifikat o virtualnem deležu, možnost udeležbe na poslovnem izobraževanju terjatve kot alternativni vir financiranja za podjetja, alternativna naložba za vlagatelje in brezplačna uporaba storitev Borze terjatev za obdobje enega leta.

Informacije o podjetju
3 Zaposleni
2011 Ustanovitev

Tip sodelovanja: Podrejeno posojilo
Predpisana minimalna vrednost: 100€
Predpisana najvišja vrednost: 5.000€
Naziv podjetja: BORZA TERJATEV d.o.o. (Registrska številka podjetja: 6016146000)

Kontaktne informacije

BORZA TERJATEV, d.o.o.
Likozarjeva ulica 3
SI-1000 Ljubljana

+386 51 244 700
info@borzaterjatev.si
www.borzaterjatev.si

Facebook
LinkedIn
Twitter

Crowdinvesting in Slovenia

Borza terjatev: Qarterly report 04/2017

22. januarja 2018 avtor CONDA Crowdinvesting in Borza terjatev
All investors of Borza terjatev have received the quarterly report 04/2017. If you did not, please contact team@conda.at. The following information can be published by us: Dear CONDA investors, 2017 has ended and with it also our second full year of operations. I wish to take this opportunity to provide you – in addition to our […] Preberi več