Investirajte z množičnim investiranjem

Sodelujte v inovativnih podjetjih.

CONDA vam omogoča, da lahko že z majhnimi vložki investirate v obetavna podjetja z visokim potencialom rasti. Na ta način prispevate k uresničitvi inovativnih načrtov podjetij in imate od njihovega uspeha dolgoročno korist.

crowdfunding conda investieren

Načela množičnega investiranja

Investirajte v najboljša podjetja

Inovativna podjetja za rast potrebujejo ustrezno financiranje. Zato se s kampanjo predstavijo na spletni platformi CONDA , vi pa imate priložnost, da v podjetje investirate že z zneskom od 100 € dalje.

Najboljša možna podpora in odziv investitorjev

Za optimalno podporo pri izvedbi kampanje podjetij na njihovi poti ne spremljamo samo mi, pač pa tudi naši strokovnjaki. O tem, do katere mere želite biti vpeti v projekt – na primer z zagotavljanjem povratnih informacij podjetjem, izmenjavo mnenj z drugimi investitorji ali promoviranjem podjetja – pa odločate vi sami.

Koristno za vse

Če je podjetje uspešno, imajo od tega koristi vsi. Kot investitor ste udeleženi pri dobičku podjetja in od podjetja prejemate izplačila.

Glavne koristi za vas

  • Kot investitor prejmete letne obresti.
  • Sodelujete pri večanju vrednosti podjetja.
  • Deležni ste posebnih ugodnosti podjetja.
  • Natančno veste kam se stekajo vaša sredstva in imate neposreden stik s podjetji.

Vodič za investiranje

Ali prvič investirate in potrebujete pomoč pri izbiri pravega podjetja? Za vas smo pripravili vodič, ki vam pomaga pri sprejemanju investicijskih odločitev.

Najpogostejša vprašanja o množičnem investiranju

Koliko stane uporaba platforme CONDA za množično investiranje?

Prijava in uporaba naše platforme sta za vas popolnoma brezplačna.

Morebitne bančne stroške in provizije, ki nastanejo ob nakazilu zneska investicije iz tujine, nosi investitor.

Kaj prejmem v zameno za investicijo?

Z investicijo pridobite pravico do prihodnjih izplačil.

Pri podrejenih posojilih so to letna izplačila obresti glede na vložena denarna sredstva in ob zapadlosti še dodatek (bonus) od rasti podjetja.

Kot investitor ste lahko deležni tudi posebnih koristi podjetja, kot so denimo ugodnosti, darila, posebna dovoljenja in podobno.

Podrobnosti o višini obrestnih mer kot tudi o udeležbi pri vrednosti podjetja (dodatek od rasti podjetja) najdete na spletni strani posameznega projekta.

Zakaj naj investiram ravno preko platforme CONDA?

CONDA je več kot stičišče med podjetji in investitorji. Pri nas se lahko zanesete na podporo v času celotnega trajanja investicije in na pomoč pri iskanju odgovorov na vsa vaša vprašanja.

 

Investirajte v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Liechtensteinu in Slovaški

Preko naše platforme lahko investirate podjetja iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice, Liechtensteina in Slovaške. Na ta način lahko ne samo široko zastavite svoj portfelj, temveč tudi dobite vpogled v inovacije bližnjih dežel.

Kakovost podjetij

Vsa podjetja so skrbno izbrana ob podpori našega svetovalnega odbora in pokrivajo širok spekter področij. Na straneh podjetij najdete podrobnosti o posameznem podjetju, ki zadevajo strategijo, poslovne načrte,predstavitev ekipe, analizo trga idr.

Podpiramo vas pri vaši ninvesticiji

Naša ekipa vam je na voljo za vsa vaša vprašanja o udeležbi, tveganjih in koristih tako po e-pošti kot tudi po telefonu. V obdobju trajanja naložbe smo vaša kontaktna točka za tekoče informacije o stanju vaše naložbe in vseh naslednjih korakih.

Na strani Pomoč in podpora najdete dodatne informacije v povezavi s pogodbami, naložbenimi pogoji, možnostmi, tveganji in drugim.

Vas zanima, v katere projekte lahko trenutno investirate?

Raziščite investicijske priložnosti.

Kaj je "prag financiranja" in kaj "meja financiranja"?

Prag financiranja je najmanjša vsota, ki jo je treba zbrati, da se investiranje izvedeo. Višina praga je odvisna od tega, koliko kapitala podjetje potrebuje.

Vsak projekt množičnega investiranja ima tudi mejo financiranja. To je najvišja vsota sredstev, ki  jo je mogoče v podjetje investirati.

Če prag financiranja v času trajanja kampanje ni dosežen, financiranje ni uspešno, kar pomeni, da se vsem investitorjem samodejno povrnejo investirana sredstva. Če je meja financiranja dosežena že pred časovnim iztekom kampanje, se financiranje uspešno zaključi.

Imate dodatna vprašanja? Oglejte si odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja v razdelku Pomoč in Podpora.

Redno vas obveščamo

Prijavite se na e-novice CONDA in ne spreglejte priložnosti za investiranje.
Napaka

Kaj o nas pravijo investitorji?

Podjetnikom in poslovnim angelom se vedno zastavlja vprašanje potencialnega uspeha podjetij z novimi idejami in produkti. Pri takšnih podjetjih je težko določiti vzorec ali recept za uspeh. V kolikor že širša publika z množičnim investiranjem podpre projekt podjetja je to dober znak, ki nam sporoča, da ima podjetje velik potencial rasti in uspeha. Foto: Aleš Beno
Blaž Zupan
crowdfunding altrichter michael
Množično investiranje je že lep čas močno v porastu, saj je odlična možnost za številne poslovne modele, predvsem na področju transakcij med podjetji in potrošniki. Resnično me veseli, da smo s platformo CONDA dobili zagnano ekipo, ki skrbi za razvoj tega področja in močno prispeva k njegovi širitvi.
Michael Altrichter

Omejite tveganja svojih investicij

Investicija v podjetje preko množičnega investiranja pomeni možnost visokih donosov in dobičkonosne udeležbe pri rasti podjetja (bonus od rasti podjetja). Obenem pa nosite tudi del investicijskega tveganja. Če podjetje ne doseže zastavljenih ciljev, to vpliva tudi na vašo investicijo, kar pomeni, da je vaš vložek v najslabšem primeru izgubljen. Kljub temu pa je tveganje omejeno le na višino vaše investicije, saj kot investitor ne nosite obveznosti doplačila v primeru izgub podjetja. Tveganja najlažje omejite tako, da investirate v več različnih podjetij, pri čemer se lahko posamezna izguba pokrije z visokimi donosi iz drugih podjetij.

Več informacij

crowdfunding conda crowdinvesting